Conquest: The Last Argument of Kings

Eä: Ένας φανταστικός κόσμος

Η Ελληνική εταιρεία Parabellum που έχει φτιάξει το παιχνίδι και εμπορεύεται τις μινιατούρες της, έχει δημιουργήσει και ένα πολύ ωραίο φανταστικό κόσμο που ξεφεύγει από τα κλασικά στερεότυπα.

Βρισκόμαστε σε έναν αρκετά δυστοπικό κόσμο που εδώ και 600 χρόνια, δηλαδή μετά την Πτώση, βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο.

Οι φατρίες:

Dweghom:

Οι πρωταρχικοί κάτοικοι του κόσμου ήταν οι νάνοι. Οι οποίοι όντας χιλιάδες χρόνια σκλάβοι στους δράκους, καθώς έσκαβαν πολύ βαθιά στα ορυχεία τους, βρήκαν τον φυλακισμένο θεό του πολέμου. Τον ελευθέρωσαν και δέχτηκαν να ενωθούν με την ουσία του. Τώρα μεταμορφωμένοι σε Dweghom, σκότωσαν τους Δράκους, έριξαν τον πολιτισμό των Spires και κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

Fantasy Trope: Νάνοι με στεροειδή.


Spires:

Μια φυλή που ήρθε στον κόσμο αυτόν από μία άλλη διάσταση, κυνηγημένη από κάτι, σφραγίζοντας την πύλη πίσω της. Έχουν εξαιρετική επιστημονική γνώση πάνω στην βιομάζα και όλα τους τα κατασκευάσματα είναι οργανικά. Αυτοί οι εξόριστοι πειραματιστές λοιπόν, παρόλο που έχασαν την κάποτε τεράστια αυτοκρατορία τους από τους Dweghom, παραμένουν μια μεγάλη δύναμη που δεν αγνοείται εύκολα.

Fantasy Trope:  Σκοτεινά Ξωτικά με σύνδρομο τρελού επιστήμονα


Old Dominion:

Η τεράστια αυτοκρατορία των Ανθρώπων. Όταν ο Θεός Hazlia αισθάνθηκε την ύβρη των ανθρώπων, αυτοί προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Τότε ο θεός του Φωτός λαβωμένος, ενώθηκε με τον θεό του Θανάτου. Αυτός ο νέος Απέθαντος θεός καταράστηκε την Αυτοκρατορία η οποία διαλύθηκε σε 1000 κομμάτια. Αυτοί που δεν γλίτωσαν αυτή την Πτώση, έγιναν απέθαντοι, υπόδουλοι σε μια νεκρανεστημένη αυτοκρατορία.

Fantasy Trope:  Ρωμαϊκη/Βυζαντινή Αυτοκρατορία αλά νεκρασθενικά.


100 Kingdoms:

Κάπου στη μέση του χάρτη βρίσκονται τα εκατοντάδες βασίλεια που επιβίωσαν της Πτώσης. Φιλόδοξοι λόρδοι και ευγενείς, πολεμούν συνεχώς αναζητώντας καταξίωση, δύναμη και πλούτο. Ή όπως το λέγανε στον Μεσαίωνα, Δευτέρα. Ιππότες, στρατιώτες, μάγοι, κληρικοί, παλαδίνοι. Ποιος δεν του άρεσε μικρός ο Αρθούρος και ο Μέρλιν;

Fantasy Trope:  Μεσαιωνική Ευρώπη / Game of Thrones


Nords:

Ένα από τα πολλαπλά πειράματα των Spires είναι οι Nords. Άνθρωποι Βίκινγκ, κάποιοι με αίμα τρολλ και τεράστιοι Γίγαντες περιμένουν την τελική μάχη (Ράγκναροκ). Δεν γνωρίζουν όμως ότι όλο αυτό ήταν ένα πείραμα των Spires για να έχουν να εξαπολύσουν έναν ανθρώπινο στρατό ως όπλο κατά των εχθρών τους. Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, θα κάνουν επιδρομές σε όλη την ήπειρο.

Fantasy Trope:  Βίκινγκς, ξύλο και καράτε


W’adrhŭn:

Επίσης ένα προσωπικό και μυστικό εγχείρημα ενός Spire Βιομάντη το οποίο εξαπέλυσε όταν οι Dweghom έφτασαν στα σύνορα της αυτοκρατορίας τους. Μεταλλαγμένοι πολεμιστές που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα βιοκατασκευάσματα, έχουν συνείδηση. Όταν σκοτώθηκαν οι 3 από τους 4 προπάτορές τους στη μάχη, αυτοεξορίστηκαν και ζούνε στην ανεπάρκεια σε μια άγονη γη.

Fantasy Trope:  Ορκς καβάλα σε Δεινόσαυρους! Τι δεν κατάλαβες;


City States:

Το μέρος της Αυτοκρατορίας που όχι μόνο δεν έπεσε αλλά άνθισε στα μετέπειτα χρόνια. Φιλόσοφοι και επιστήμονες που κατάφεραν να επιστημονικοποιήσουν την θρησκεία, καταλαβαίνοντας ποιος συνδυασμός προσευχής βγάζει το κατάλληλο αποτέλεσμα. Άριστοι στρατηγοί και τεχνομάγοι.

Fantasy Trope:  Μολών Λαβέ αλά Τεχνομαγία.


Sorcerer Kings:

Οι Μάγοι βασιλιάδες που στράφηκαν εναντίων του Θεού Hazlia πάνω στην υπεροψία τους. Τώρα εξόριστοι σε μια άλλη ήπειρο στην Ανατολή. Μια κοινωνία γεμάτη μάγους και αλχημιστές.

Fantasy Trope:  1000 και μία νύχτες συναντά το έπος του Γκιλγκαμές.

Κάθε χρόνο ανακαλύπτουμε και άλλες πτυχές και φατρίες του παιχνιδιού. Ελάτε να παίξουμε Conquest: The Last Argument of Kings!