Δελτίο Τύπου για FantasyCon 2024

Για την πόλη των Σερρών το επιτραπέζιο παιχνίδι δεν είναι καθόλου καινούριο και καθόλου ξένο. Από το μακρινό 1990 μέχρι και τώρα, επιχειρήσεις προσφέρουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης με συντροφιά ένα επιτραπέζιο! Με το πέρασμα των χρόνων δημιουργήθηκαν παρέες, οι οποίες δημιούργησαν ομάδες, και στο τέλος δημιουργήθηκε το Dragon Tale, ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Παιχτών Παιχνιδιών Φαντασίας, Στρατηγικής, Ρόλων και Καρτών, με έδρα την πόλη των Σερρών.

Ως μέλη του Dragon Tale, λάβαμε μέρος σε πολλές εκδηλώσεις, όχι μόνο στην πόλη των Σερρών, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε το χόμπι μας. Με όπλα την εξωστρέφεια και την πείρα που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε σε θέση να μπορούμε να παρουσιάσουμε νέα παιχνίδια και νέους κόσμους σε κάθε μορφής κοινό, μικρούς, μεγάλους, άπειρους, geeks κ.ο.κ.

Το 2014, δέκα χρόνια πίσω, ο Σύλλογός μας, ως ομάδα, είχε συνδιοργανώσει το πρώτο FantasyCon στον πεζόδρομο Θέμιδος με μεγάλη επιτυχία. Ήταν η πρώτη επαφή του κοινού με τον κόσμο του φανταστικού και του επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Με μια επετειακή διάθεση λοιπόν, ανακοινώνουμε ότι στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, για 2 μέρες, στις 5 και 6 Οκτωβρίου θα γίνει το FantasyCon του 2024.

Το FantasyCon είναι ένα φεστιβάλ που προωθεί την κουλτούρα του φανταστικού, με γνώμονες το επιτραπέζιο παιχνίδι και τη τέχνη. Το κοινό θα έρθει σε επαφή με εκθέτες, συλλόγους και ομάδες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Μέσω των παιχνιδιών ρόλων, καρτών και στρατηγικής οι παίχτες θα περιπλανηθούν σε φανταστικούς κόσμους, θα «ταξιδέψουν» στον κόσμο του Lord of the Rings με το σύστημα του Dungeons & Dragons και θα «πάρουν μέρος» σε ιστορικές μάχες της περιοχής μας. Φυσικά θα υπάρχουν επιχειρήσεις που θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν και το πιο απαιτητικό fan, ενώ θα λαμβάνουν χώρα παράλληλες δράσεις όπως έκθεση έργων τέχνης με θέμα το φανταστικό, cosplay και φυσικά πολλή θεματική μουσική.

FOLLOW THE TAIL, LIVE THROUGH THE TALE