Τι κάνει το Infinity να ξεχωρίζει;

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, το Infinity είναι ένα επιτραπέζιο πολεμικό παιχνίδι τακτικής που διαδραματίζεται σε ένα σύμπαν επιστημονικής φαντασίας στο εγγύς μέλλον. Διαθέτει όπλα υψηλής τεχνολογίας, προηγμένες τακτικές και μοναδικές ικανότητες που το ξεχωρίζουν από άλλα wargames.

Μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ του Infinity και άλλων wargames είναι η χρήση ενός συστήματος «Δράσης – Αντίδρασης», το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να αντιδρούν στις ενέργειες του αντιπάλου τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό δημιουργεί μια πιο δυναμική και στρατηγική εμπειρία, καθώς οι παίκτες πρέπει να εξετάσουν όχι μόνο τις δικές τους ενέργειες αλλά και τις πιθανές αντιδράσεις του αντιπάλου τους.

Μια άλλη αξιοσημείωτη πτυχή του Infinity είναι η έμφαση που δίνει σε αψιμαχίες μικρής κλίμακας και όχι σε μάχες μεγάλης κλίμακας. Κάθε μοντέλο στο παιχνίδι είναι ένας μοναδικός χαρακτήρας με τη δική του προϊστορία, ικανότητες και δυνατά και αδύνατα σημεία. Αυτό επιτρέπει πιο εξατομικευμένο και καθηλωτικό παιχνίδι.

Το Infinity είναι επίσης γνωστό για της υψηλής ποιότητας μινιατούρες. Οι μινιατούρες είναι εξαιρετικά λεπτομερείς και όμορφα σμιλευμένες

Επίσης χρησιμοποιεί ένα σύστημα που βασίζεται σε d20 για τους περισσότερους από τους μηχανισμούς παιχνιδιού του, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης, της άμυνας και των “skill checks”. Αυτό το σύστημα παρέχει μεγαλύτερο βαθμό τυχαιότητας από πολλά άλλα wargames, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο έντασης και ενθουσιασμού σε κάθε ζαριά.

Το Infinity διαθέτει επίσης έναν μοναδικό μηχανισμό “hacking” που επιτρέπει στους παίκτες να χειρίζονται τα μοντέλα και τον εξοπλισμό του αντιπάλου τους μέσω της χρήσης εξειδικευμένων προγραμμάτων και συσκευών. Αυτό προσθέτει ένα επίπεδο τεχνολογικής πολυπλοκότητας στο παιχνίδι, απαιτώντας από τους παίκτες να εξετάσουν όχι μόνο τις φυσικές τους δυνατότητες αλλά και τις «ψηφιακές» τους.

Μια άλλη βασική πτυχή των μηχανισμών του Infinity είναι η χρήση των “Εντολών“, οι οποίες αντιπροσωπεύουν την ικανότητα ενός παίκτη να δίνει εντολές και να κατευθύνει τα μοντέλα του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι παίκτες πρέπει να διαχειρίζονται προσεκτικά τις εντολές τους κάθε γύρο , αποφασίζοντας ποια μοντέλα θα ενεργοποιήσουν και πώς θα χρησιμοποιήσουν καλύτερα τις ικανότητές τους.

Τέλος, οι μηχανισμοί του δίνουν έμφαση στη στρατηγική τοποθέτηση και κίνηση, με την κάλυψη και το ανάγλυφο του εδάφους να παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της αποτελεσματικότητας και της επιβιωσιμότητας ενός μοντέλου. Οι παίκτες πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τη θέση του μοντέλου τους και τη διάταξη του πεδίου μάχης για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου τους.

Εν κατακλείδι, οι μηχανισμοί του Infinity είναι μοναδικοί, προκλητικοί και βαθιά ελκυστικοί, με μεγάλη έμφαση στη λήψη τακτικών αποφάσεων, την ανάπτυξη των μονάδων και τη στρατηγική τοποθέτηση.