Η ανασκόπηση του Συλλόγου για το 2023

Στο τέλος κάθε χρονιάς ως είθισται, πρέπει όλοι να κάνουμε τον απολογισμό μας. Έτσι λοιπόν και για τον Σύλλογο συνέβησαν πολλά μέσα σε αυτόν το χρόνο και αυτός είναι ο  απολογισμός μας.

Ένα από τα ομορφότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί σε έναν Σύλλογο ως οντότητα, είναι να κάνει νέους φίλους. Έτσι λοιπόν γνωρίσαμε, μιλήσαμε και φυσικά παίξαμε με τους Guardians of the White Tower  από την πόλη της Θεσσαλονίκης, μια τρελαμένη ομάδα μοντελιστών οι οποίοι κατά τη πρώτη τους παρουσία στο χώρο του Συλλόγου αναζωπύρωσαν μέσα μας τη φλόγα για τον κόσμο του Lord of The Rings και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό! Πηγαίνοντας λίγο πιο μακριά από την πόλη των Σερρών, στο Παλιούρι Χαλκιδικής  συναντήσαμε το μεσαιωνικό καπηλειό “Thirsty Dragon”. Φαγητό, ποτό και παιχνίδι, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτε άλλο! Λίγες ώρες ακόμα πιο μακριά στη πόλη της Καρδίτσας γνωρίσαμε επίσης και τον Σύλλογο Φίλων Επιτραπέζιων Καρδίτσας (ΣΦΕΚ) και το Dracon Rules Game Design studio.

Το 2023 όπως είναι λογικό πέρασε με πολύ παιχνίδι. Ομολογουμένως το παιχνίδι που μας κέρδισε και παίχτηκε περισσότερο ήταν το Lord of the Rings, Middle Earth Strategy War Game. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πολλά από τα μέλη μας είχαν τα μπαρμπαδάκια τους ετοιμοπόλεμα για τουρνουά που λάβανε χώρα στον χώρο μας, στο Underworld Games και στο eFantasy.gr Game Arena, στη Θεσσαλονίκη

Φυσικά και αυτή τη χρονιά συμμετείχαμε σε μεγάλες διοργανώσεις. Στη πόλη της Θεσσαλονίκης βρεθήκαμε για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Έκθεση κόμικς & επιτραπέζιων παιχνιδιών “Comic ‘N’ Play” παροτρύνοντας το κοινό σε ένα ταξίδι στον κόσμο του Dungeons and Dragons. Στη πόλη των Σερρών συμμετείχαμε για 4η φορά στην Αστροβραδιά στην Άνω Βροντού Σερρών όπου δείξαμε στο κοινό καινούρια αλλά και παλιά επιτραπέζια. Τελευταία εκδήλωση της χρονιάς και σταθμός για όλους μας, ήταν τον Σεπτέμβριο στις παράλληλες δράσεις της SEREXPO 2023. Για εκείνες τις 5 μέρες δεν σταματούσαμε να παίζουμε και να γνωρίζουμε νέο κόσμο που είχαν το ίδιο hobby με εμάς!

Φέτος, καταφέραμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του τύπου, και θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό. Σε τοπικό επίπεδο, μαζί μας ασχολήθηκε ο διαδικτυακός ιστότοπος aveserres.gr όπου αφιέρωσε 7 ενημερωτικά άρθρα για τα τεκταινόμενα του Συλλόγου, ενώ το περιοδικό SER-FREE στο τεύχος 63 αφιέρωσε 2 σελίδες με μία συνέντευξη ευ όλης της ύλης. Σημαντική ήταν επίσης και η συνέντευξη των μελών του Δ.Σ. στη σελίδα goblinstavern.gr μέσω της οποίας ο Σύλλογος μας έγινε ακόμα πιο γνωστός σε πανελλαδικό επίπεδο.

Λίγο πριν τον επίλογο αξίζει να αναφερθεί το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου. Φέτος για δεύτερη φορά έγινε μια καμπάνια η οποία ξεκίνησε από τέλη Αύγουστου μέχρι και τον Οκτώβριο και συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για το Χαμόγελο του Παιδιού. Μία κίνηση την οποία ευελπιστούμε να την καθιερώσουμε και να την κάνουμε θεσμό για τα μέλη του Συλλόγου και όχι μόνο. Επίσης ο Σύλλογος μαζί με τους  Guardians of the White Tower οργανώσαμε τουρνουά στο παιχνίδι Lord of the Rings, Middle Earth Strategy War Game όπου τα έσοδα της εκδήλωσης δόθηκαν για καλό σκοπό.

Τελειώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέλη του Συλλόγου ανέρχονται πλέων σε κάτι παραπάνω από 120, με ένα μεγάλο ποσοστό να αποτελείται από ενεργούς παίχτες που επισκέπτονται τον χώρο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών μέσα στη χρονιά οργανώθηκαν 2 εκπαιδευτικές εκδρομές με προορισμό το “Thirsty Dragon” στο Παλιούρι Χαλκιδικής και άλλη μία στο Μουσείο της Αμφίπολης και στο σπήλαιο της Αλιστρατης. Επίσης η ομάδα μας στο facebook ξεπερνάει πλέων τα 720 μέλη κρατώντας ένα αξιοθαύμαστο επίπεδο στις αναρτήσεις και στα σχόλια.

Ευχόμαστε σε όλους ένα λαμπερό νέο έτος με υγεία, ευτυχία, χαρά και πολύ παιχνίδι.

Εκ του Δ.Σ.